OM ATT BO

jag tänker mig ett stort hus med glasveranda. inte nödvändigtvis ett rött hus med vita knutar. hellre någon annan snygg färgkombination, men glasverandan ska finnas där, det ska den. utanför fönstren växer solrosor och lupiner och gräset är nyklippt. på trappan vid huvudingången kan man sitta och äta frukost. typ filmjölk med nyplockade hallon från buskarna längre ned på gården. det finns ett grönsaksland där det odlas allt från morötter till smultron. i det lilla nybyggda stallet står ett fint halvblod som är brunt och glansigt. han har sällskap av en liten shettlandsponny och kanske en get. de trivs bra ihop, de där tre. ru får springa fritt och jaga möss och om kvällarna kommer hon in och lägger sig och vilar i ens knä. köket är ljust, stort och gammaldags. där kan man laga kyckling i ugnen och kanske (mot förmodan) baka sig ett jävla surdegsbröd. om det någonsin skulle falla någon in. i hela huset är golvet av ljust trä och breda plankor. i vissa rum syns takbjälkarna också. i det stora vardagsrummet finns ett piano som man kan spela den ena trudelutt man kan, om och om igen. där kan man bo och där kan man leva och om man har tur (men bara om) kanske man kan få bo där med den man är kär i och om man har lust och vill så kanske man ligger med varandra också, lite då och då.

DEN FÖRSTA STORA KÄRLEKEN - ÅTTA ÅR SENARE

det var den dagen hela stan var full av folk och vi satt i källartrappen till något hus i fålhagen och delade på en flaska törley och en cigarett. sedan kysste du mig påväg in i din kompis lägenhet och allt jag fick ur mig var
 "det var på tiden"
det var den dagen vi satt på min balkong och du drog min stol närmare din. vi skrattade mycket och minndes massa gamla saker, men pratade bara om det som var bra, inte det som var dåligt eller sämre. det var den dagen allting klarnade mer och mer, lite i taget. jag tyckte det var fint att vi fortfarande tyckte om varandra efter åtta år och när vi somnade bredvid varandra tidigt på morgonen kändes det ändå lite sorgligt när jag insåg att vi för länge sedan var färdiga med varandra.


HEJDÅ

i lördags dissade jag en kille jag inte minns namnet på. jag vet inte varför. hejdå.

RSS 2.0