MAYBE NEXT YEAR

(ni som läst denhär skiten länge, 

vet ju att jag svarade på samma frågor förra året. vilket liv)

 

08.


1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
flyttade. flyttade till ett litet men fint kollektiv. flyttade till en ensam men fin lägenhet.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
jag hade nog inga i år heller..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldar i år?
ja, jag fick en kusin till!

4. Dog någon som stod dig nära.
nej. skönt. det skulle jag inte ha pallat.

5. Vilka länder besökte du?
bara sverige i år. skönt.

6. Är det något du saknar 2008 som du vill ha 2009?
kärlek och RESPEKT (och någon som vet hur man gör när ljuset är släckt)

7. Vilket datum från 2008 kommer du att minnas?
27 juni. 31 augusti. say no more.

8. Vad var din största framgång 2008?
att jag fick jobb i uppsala. och att jag numera vågar prata med nytt folk och att jag kan vara ganska trevlig.

9. Största misstaget?
att jag gick på allt som hjälten sa och gjorde och inte gjorde och inte sa.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
jag har varit trött. både fysiskt och i själen. suck.

11. Bästa köpet?
den nya datorn. kommer dock inte förns 2009..

12. Vad spenderade du mest pengar på?
nationsbesök, systembolagetbesök, festivalbesök och hjältens besök.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
ja, hjälten gjorde mig ju glad. det är nog det som stör mig.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
robert svensson-young enough

crookers- we are prostitutes

beirut- scenic world

bonnie 'prince' billy- it's raining in darling

peps persons blodsband ft lill lindfors- rus

martha wainwright- bloody motherfucking asshole

the lovin' spoonful- daydream

 

15. Var du gladare eller ledsnare i år än tidigare år?
2008 började bra, men gick sedan bara utför. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
varit ärligare mot mig själv (klysching) eller i allafall stått på mig. varit modigare och sagt allt som jag borde ha sagt.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
varit lättlurad och varit lösaktig. varit kär och varit galen.

18. Blev du kär i år?
fyfan, ja. 

19. Hatar du någon som du inte hatade i början av året?
nej, jag är inte sån.

20. Bästa boken du läste i år?
bitterfittan- maria svedland

hey dolly- amanda svensson

flickan och skulden- katarina wennstam

21. Största musikaliska upptäckten?
johan hillblom ♥

22. Vilka festivaler besökte du 2008?
arvikafestivalen och popaganda.

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
hade fest. var på ög. hånglade snuffade och söp. och hade riktigt roligt.

24. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
ändrad. jag har börjat gilla att handla kläder. but still ugly.

25. Vad fick dig att må bra?
hjälten (ett tag) ingrid och mia och massa pepptalk. utekvällar med sara. maria på arlanda. det var bra, så himla bra att hon var där för annars hade jag dött.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
om hjälten hade stannat kvar..

27. Favoritprogram på TV?
bara massa skit.

28. Något du önskade dig, och du fick?
jag fick ett körkort. och jag fick ett jobb och senare också ett nytt jobb. jag fick känna på livets ljuva.

29. Något du önskade dig, och inte fick?
ja, hjälten. jag önskade att allting skulle bli bra. jag fick känna på livets bitterheter


30. Vem saknade du?
lisa som vanligt. jag skanar P.A som inte bor här längre. och jag saknar hjälten. fan för att jag gör det.

31. De bästa nya människorna du träffade?
hjälten och petter. kerstin nilsson och kanske en nygammal per fors.


HUR DET GICK TILL NÄR JAG MYNTADE ETT NYTT ORD: DÖDSSLEM

i drömmen var jag på postterminalen och sorterade brev. det kommer in några tjejer i tjugofemårsåldern i den stora produktionshallen. jag vet inte om det var med våld eller om vi gick frivilligt, men de fick i allafall med oss alla ut i fikarummet. där fick vi ett varsitt prov. det var svårt. svåra matematiska dilemman och omöjliga frågor om mänsklig anatomi som bara en kirurg skulle klara av. det var frågor om fysiska formler och kemiska uträkningar. om olika sjukdomar och om blödande utslag och eksem och annat läskigt. tjejerna som gett oss provet var hotfulla och respektingivande. vi var nog alla ganska rädda för dem. men jag vill minnas att de ändå på något vis var trevliga. tydliga och trevliga. men det var nog bara en fasad. när tiden var ute samlades proven in och rättades. det var en lång väntan. de som ville gå och hämta kaffe eller choklad från maskinen ute vid köket blev bestämt, nästan våldsamt nedtryckta i sina stolar igen. vi väntade och väntade. långsamt långsammare tick tack. tick tack. tillslut var de klara. vi blev uppradade i två led. led nummer ett för de som klarat provet. led nummer två för de som inte klarat det. jag hamnade mot all förmodan i led nummer ett. det kändes som en lättnad. det kändes skönt och befriande. som en stor tung sten hade släppt från mina axlar min rygg mitt huvud och min mage. sedan kom beskedet. de som inte klarat provet skulle avrättas. mördas på fläcken. här och nu. no way out. sagt och gjort. tjejerna i tjugofemårsålder avrättade dem lungt och sansat, en efter en. säkerligen med ett leende på läpparna. nöjda. vi i ledet för de som klarat provet stod tysta. rädda. oberörda. när alla i led två var döda tog de tjugofemåriga tjejerna deras kroppar och malde ned dem till en äcklig slemmig sörja. som en kletig sönderkokt köttsoppa. beige seg och vidrig. sedan var det dags för oss i led ett. vi fick ta av oss alla kläder och bli insmorda med slemmet. dödsslemmet. jag stod  med armarna och benen i ett X och grät när resterna av pelle, sara, isabelle och felicia hälldes över huden. 

men annars mår jag ganska bra.

JUST A FEW HEARTATTACKS

nu har jag möblerat om, köpt nya skivor och bytt sängkläder. jag har lagt handduken som du använde i tvätten och jag tänker inte ta upp den därifrån. jag har klippt av mig mina festivalarmband, bytt frisyr och hårfärg och tatuerat mig. jag har tagit körkort och hoppas att jag tog det före dig. jag har varit på fest och jag har skrattat och varit fullful. jag har jobbat och jag har köpt en resa. jag har hånglat och knullat och skaffat nya vänner. men inte ett skit. inte ett skit känns bättre.

HÄR SKA DU SE ETT HJÄRTA SOM BANKAR OCH BLÖDER!

nätterna i december spenderar jag på uppsala postterminal. där står jag framför en hylla med flera tutsen fack och sorterar brev till ludvika, edsbro och morgongåva. en natt stod hasse bredvid mig och sorterade. och hasse hostskrattade och sjöng "känner du fia jansson som bor upp på söder. hon han förresten tre stycken vindögda bröder. en av dom heter hammarlund en heter skröder här ska du se ett hjärta som bankar och blöder!" när han fick reda på vad jag hette och han skrattade så han nästan kvävdes då han frågade om jag hade hört den förut. skrålande, strålande. hasse brukar ha hawaiiskjorta på sig om nätterna. det går inte att ungå att fästa blicken på hasse där han går och står och hojtar och skrattar i sin hawaiiskjorta och upphöjda axlar. men denhär natten hade hasse en skjorta med  flames och kinesiska drakar på. och som grädden på det hela och för att det var hans sista natt på posten innan jul hade en en tomteluva i röd och vit sammet. han verkade nöjd. där bredvid mig stod hasse och hostade, skrattade högt och berättade historier jag aldrig hört. hela natten. hasse berättade och hostade om den gången då han lärde sig simma. han hade gått i simskola termin ut och termin in men lärde sig aldrig simma. han var äldst av alla barnen. en dag när han stod på kanten och såg på när alla andra simmade fram och tillbaka kom en gubbe han kallade lasse lorentz förbi och sa "nu hasse, nu kan du simma", knuffade hasse i vattnet och hasse simmade 25, 50, 100 och 200 meter och kom hem till föräldrarna med både simborgarmarket och järnmagistern. nästa dag följde hans föräldrar med till badhuset för att se att det verkligen var sant. 
hasse har varit gift två gånger. han säger att en gång är ingen gång, två gånger är två gånger och tre gånger är en gång för mycket. jag ville säga att han fått ramsan lite om bakfoten, men sa ingenting. lät hasse vara glad och julmysig i sin flamesskjorta och tomteluva. hasse hostade och skrattade och hostade och skrattade och sa att nu var det alltså kört för honom. han sa att om han råkar se någon av sina gamla tjejer nu så brukade han tänka för sig själv såhär (och här skrattahostade hasse så jag trodde att han skulle dö) att fyfan vilken tur jag hade att jag slapp undan!



EN SÅNG FÖR ETT TÅG NORRUT.

igår var jag i gävle och fikade på ett lila kafé med färgglada teburkar, blåglaserade koppar, rökelse och färgade ljus. hummus och olivröra på hembakat bröd. det känndes som om jag var i en blandning av ett marockanskt tempel och sandra beijers blogg. finfintfantastiskt. jag drack ett te från st petersburg med smak av citrus och karamell och jag gillade det.  vid bordet bredvid, snett emot satt en man. eller nej, jag vill inte kalla honom man. han var förvisso äldre än mig, men inte så gammal så att man kalla honom för man och inte så ung så att man kan kalla honom för pojke. han var snygg. hans näsa liknade kändisens och hans ögon likade hjältens. han hade en fin blondlockig snedkammad frisyr som jag tyckte var finast i hela världen. han hade en rödrutig skjorta som var knäppt till översta knappen. över den hade han en svart kofta och över den en svart lång jacka. han drack kaffe ur en av de  blåglaserade kopparna och läste i en bok av edgar allan poe. säkert lyssnade han på ryan adams eller dylan eller tim hardin tänkte jag. han verkade vara en sån. en sån som jag skulle kunna tänka mig var sådär mjukmysig och som man älskade hjärtligt bara han vågade visa sin hjärtliga sida. för att verka intressant så drog jag upp min bok som jag alltid har med mig men aldrig läser ut. han såg inte mig. jag vände mig mot honom, skrattade lite åt den spännande texten i min bok. han såg inte mig. jag flyttade min fot närmre hans och trixade lite med luggen och med skosnörena och med dragkedjan på tröjan. han såg inte mig. men jag såg honom. jag såg honom och för ett ögonblick kändes det som om jag var i himelriket.

DET KOSTAR ATT LIGGA (PÅ TOPP)

såhär mycket har du kostat mig:

27 JUNI-
                               öl på orange                                                48 kronor
                                               taxi till tallbacksvägen                               171 kronor

12 JULI-                               bussbiljett till tallbacksvägen                   20 kronor

13 JULI-                               bussbiljett från tallbacksvägen                20 kronor

26 JULI-                               öl på orange                                                48 kronor

27 JULI-                               jordgubbar                                                   20 kronor
                                              kaffe                                                               20 kronor

1 AUGUSTI-                         tågbiljett till stockholm                               57 kronor
                                              tågbiljett till uppsala                                   57 kronor
9 AUGUSTI-                         öl och vin                                                      60 kronor (cirka)

29 AUGUSTI-                       tunnelbana runt halva stockholm           40 kronor

30 AUGUSTI-                       taxi till slussen                                            97 kronor
                                               tunnelbana till st eriksplan                       20 kronor
                                               öl som du sa att du skulle-
                                               bjuda på men aldrig gjorde                      52 kronor
                                               tåg till uppsala                                             57 kronor

plus telefonsamtal och sms, fukost och dyl 500 kronor (ungefär, säkert mer)

TOTALT: 1235 kronor


ÖVRIGT: hjärta smärta  gråt och andnöd. blåmärken på handen och ledbanden. ånger och bitterhet, saknad och ilska- oersättligt.

ANOTHER DAY FULL OF DREAD



jag undrar när, exakt när, det var som allting gick åt helvete..



TILLBAKA TILL VINTERN 05/06

kändisen hade en plansch på väggen i sitt studentrum i åkeshov. den var från någon skiva av någon svensk ledsen gitarrspelande småskäggig farfarströjepojk. planschen såg ut som en såndär korsstygnstavla som brukar hänga i köket hos farmor och farfar. där det står någonting i stil med borta bra men hemma bäst eller något klokt och snällt om gud. men på din korsstygnstavla stod det ingenting om gud. trots att din granne josef som pluggade bibelkunskap vill jag minnas, gärna hade sett att det hade stått någonting om jesus eller tacksamhet. nej, på din korsstygnstavla stod det självhat. självhat med fina blå korsbokstäver. självhat med en snittsig snygg blå korsstygnsbård. du sa att din mamma hade förbjudit dig att ha den uppe. du hade den där ändå. du plockade bara ned den när hon kom på besök. för att hon inte skulle bli orolig. för att hon skulle slippa gråta mer över dig. för det hade hon gjort, sa du. sista sommaren du bodde kvar hemma hade hon gråtit. hon hade stått i köket i din pappas armar och gråtit ned på hans arm, (kom och håll mig varm). och han hade gråtit ned i hennes hår (tiden läker alla sår). de älskade dig. de hatade att vara oroliga. jag blev också orolig. jag oroade mig för att du inte åt (förlåt förlåt förlåt). att du inte orkade gå till skolan och att dina ögon alltid såg så röda och trötta ut (men låt det aldrig ta slut). jag ville bara hålla om dig de gångerna då du i små skalor vågade berätta om dig själv. men du var för blyg för att berätta och jag var för blyg för att hålla om dig. för blyg för att säga att allting blir bra (det är ju med dig jag vill va). men såklart blev det inte så, allt rann liksom ut i sanden, handen, stämbanden. jag saknade dig (snälla, ligg med mig) som en sömnig saknar sina prassliga lakan. och du. du träffade en ny, som en nyvaken möter morgonen. men jag tror, darling, att vi båda insåg. att sakta men säkert började vi faktiskt tycka om oss själva. 

RSS 2.0